12 augusti – San Francisco

Idag vaknade vi upp med en oslagbar utsikt över San Francisco. Eftersom det var så fint väder idag så körde vi en revanch på Golden Gate bridge då det var fullt med dimma när vi var där 2016. Men vi började med frukost, vi hittade ett ställe här i Oakland som var väldigt trevligt och gott. Vi tog varsin Acaibowl och delade på avokadotoast. En väldigt lagom frukost.

När vi ätit körde vi vidare till Golden Gate-brons norra del. Vi körde till en scenic viewpoint där det var väldigt bra utsikt över bron, mycket bättre än utsikten vi fick förra gången vi tog bilder där.

När vi kände oss klara körde vi över bron till Walt Disney family museum. Det var väldigt informativt och mycket att se. Det var intressant att lära sig om Walters liv och hur han kom till att bli världens mest kända animatör. Vi spenderade två timmar i museet, det var många filmer att se och många texter att läsa. Man fick även en inblick i hur de första disneyfilmerna skapades, så som Musse Pigg, Snövit och Dumbo.

Sedan körde vi till ett hamburgerhak där det bara serverades växtbaserade burgare. Vi tog varsin och en mango-lemonad. Det var väldigt gott och jag har svårt att tänka mig att man inte skulle tycka om dem även om man inte äter vegansk mat i vanlig ordning. När vi hade ätit upp gick vi till Golden gate bridge park och pausade lite. Vi kom underfund med att det är i princip omöjligt att hitta parkering längs med vägen här i SF, Det fick bli parkeringshus för hela slanten. Vi råkade dock köra in i ett parkeringshus som hade valet-service, de skulle ha 25 dollar service fee plus 30 dollar för själva parkeringen, det hade blivit ca 550 kr. Vi körde ut illa kvickt.

När vi hittade en vettig parkering som endast kostade 7 dollar började vi med att kolla in Union Square, vi gick i lite affärer och kollade in gatorna. Union Square hade nästan blivit en skatepark då det säkert var 10 personer som skateade och filmade. Vi kollade även in en affär som hade bland annat världens sötaste gosedjur. De var i form av Ananaser, avokados, bläckfiskar och små sushibitar. Hade så gärna köpt en men kan man köpa gosedjur när man är 26 år? I så fall går jag tillbaka imorgon.

Ungefär här kan alla mina kollegor som tror att jag alltid har koll på läget sluta läsa, så ni inte får en annan uppfattning om mig. Vi gick en sväng inne på Macy´s som är ett stort varuhus. Jag skulle precis gå till kassan med Jacobs kreditkort i handen. Men stannar för att gå igenom en låda underkläder först. När jag sedan går vidare till kassan är kreditkortet inte längre i min hand. Då hade jag i ett svagt ögonblick släppt det på golvet vid underkläderna. Vad gör man inte för att hitta de perfekta kläderna. Men det var några sekunder där med hjärtstillestånd.

När affärerna började stänga åkte vi inom Whole Foods och köpte lite kvällsmat då vi inte hittade något annat att ta med till stugan. När vi kom hem åt vi vår nyligen inhandlade mat och till det tog vi en flaska vin som vi fick av våran hyresvärd. Vi köpte även en Smores brownie som vi åt till efterrätt, det var gott.

IMG_2351IMG_2369IMG_2373IMG_2385IMG_2394IMG_2434IMG_2440IMG_2455IMG_2469IMG_2474IMG_2477IMG_2481IMG_2482IMG_2485IMG_2490

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s