13 augusti – Bay area

Idag körde vi en repris på gårdagens frukost, bara för att det var så gott. Sedan åkte vi tillbaka in till San Francisco och tillbaka till affären med de söta gosedjuren som vi var i igår. Kunde inte sluta tänka på hur söta de var så kände mig tvungen att köpa någon. Det blev en liten avokado och en ananas, urgulliga.

När vi skulle betala sa jag till butiksbiträdet att de skulle få flytta till Sverige. Det visade sig då att han var från Sverige och hade varit där och köpt gosedjuren till sin butik. Så det kändes ovant att kunna prata svenska med någon annan än Jacob. Hoppas inte han hörde vad vi sa när vi gick in i butiken bara för det första jag sa var ”Å nej det är samma butiksbiträde som igår” (tänkte att han skulle tycka vi var efterhängsna som kom två dagar i rad, haha) och Jacob sa ”Han verkade lite konstig”. Vi får sluta prata svenska som om ingen annan förstår oss.

Vi körde sedan ner till bay area där piren ligger och flera roliga små affärer. Vi började med att kolla in Ghirardelli Square som var som ett litet mysigt torg med små affärer med lite exklusivare suvenirer, smycken och hudvårdsprodukter. Det är alltid roligast att kolla i sådana småbutiker som inte finns hemma eller på fler ställen, och oftast är det där man hittar de bästa köpen.

Vi spelade ett spel som innebar att man kastade sandpåsar och skulle träffa motspelarens mål. För första gången vann jag över Jacob med 12-7.

Ghirardelli är ett stort chokladmärke som grundades år 1852 och är det tredje äldsta i USA. Deras andra butik öppnade i San Francisco och det var där vi spenderade stora delar av dagen. Eller ja inte just i chokladaffären men där omkring. Affären idag är mycket stor och är förutom sin goda choklad även känd för de otroliga desserterna med choklad, glass och kakor i olika kombinationer. Efter att ha ätit lunch gick vi dit och delade på glass med chokladsås som var otroligt god.

Vi promenerade sedan längs med pieren och när vi gick upp mot vägen igen hamnade vi utanför San Francisco dungeon. Vi hade inte hört om det innan men tyckte det lät spännande så vi köpte biljetter. Det var som en spökhistoria om San Franciscos mörkare tider som berättades genom att man fick gå genom olika rum där skådespelare skulle återspegla hur det var där förr. Det var även en del ”specialeffekter” som gjorde att allt dem berättade även kunde upplevas. Som att möss kröp på bänken man satt på, det skvätte ”blod”, vind och spöken som lurade i mörkret och syntes när lamporna blixtrade till. Det avslutades med att man blev inlåst på Alcatraz och skulle rymma därifrån. Det ilustrerades då genom att man åkte en attraktion som liknade fritt fall på Liseberg.

I den biljetten ingick även inträde till Madame Tussauds som vi först inte hade tänkt besöka då vi redan varit där en gång. Men när vi fick det på köpet kunde vi lika gärna gå in. De hade gjort några små förändringar sedan förra gången, bland annat fanns det så att man kunde prova spela ett VR-spel tillsammans, vilket vi provade. VR-spel innebär att man har på sig ett stort headset som täcker både syn och hörsel för att det ska kännas som att man är i ett virtuellt universum. Allt man ser och hör är i spelet och det känns som att man är där på riktigt. Spelet innebar att man tillsammans skulle lösa olika pussel, ungefär som Escape room.

När vi var klara med det var klockan redan middagsdags och vi gick bort till en italiensk restaurang som jag kollat ut. Den hade fått mycket bra betyg på Tripadvisor men levde inte riktigt upp till våra förväntningar. Det var väldigt små portioner och smakade inte så mycket.

På vägen tillbaka till bilen köpte vi ett surdegsbröd på Boudin som är ett stort bageri som gör flera olika surdegsbröd. De gör även bröd i alla möjliga former så som nallar, krokodiler och sköldpaddor.

Imorgon ska vi checka ut från vår fina stuga och fortsätta vår roadtrip vidare till andra städer. Vi tycker om San Francisco mycket mer nu än förra gången vi var här. Vi har haft fint väder utan dimma. Det har varit lagom varmt och vi har hela tiden hittat roliga saker att göra. San Francisco är en stad som har mycket att erbjuda och det finns mycket roligt att göra och se här. Men nackdelen är dock att det är så dyrt. Varje gång man kör in i staden behöver måste man betala 6 dollar (ca 60 kr) i tull, parkering kan lätt kosta 3 dollar (ca 30 kr) per kvart och hotellpriser på 2-3000 kr per natt är inget ovanligt även om du tar det billigaste.

IMG_2493IMG_2497IMG_2498IMG_2500IMG_2503IMG_2504IMG_2507IMG_2510IMG_2518IMG_2523IMG_2525IMG_2528IMG_2532IMG_2538IMG_2542IMG_2544IMG_2547IMG_2549IMG_2552

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s