15 augusti – Yosemite

Idag vaknade vi upp i Modesto, vi åt frukost på rummet och sedan åkte vi för att tanka bilen och handla på oss lite nödvändigheter. Sedan gav vi oss ut på vägen mot Yosemite National Park. Vi siktade på att köra in till Yosemite village och äta lunch där. Vi såg mycket fina berg och sjöar på vägen men helt ärligt så har vi sett så mycket sånt nu så man tycker knappt att det är något speciellt längre.

När vi kom in till byn så lyckades vi få en parkering och vi hittade ett ställe där vi kunde sitta och äta våran picknick. Vi kollade runt lite men blev inte långvariga. Vi funderade på att gå någon slinga men eftersom det var så varmt idag orkade vi inte det.

När vi körde ut ur parken körde vi på Tioga road och ut öster via Tioga pass. Det ska vara en väldigt populär väg som endast är öppen ca juni – november. Det var helt klart väldigt fint att köra där, temperaturen växlade mellan 20 och  35 grader. Vi stannade vid en sjö men kände inte för att bada då det blåste en del och kändes inte så varmt i luften då.

Vi gjorde några stopp på vägen men när vi kom fram till Bishop där vi ska spendera natten fick vi en liten chock när vi såg motellet. Det var väldigt slitet och gammalt men som tur var är rummet fräscht på insidan i alla fall.

Vi hittade en restaurang 300 meter bort som var väldigt trevlig. Det var en väldigt liten och mysig restaurang och servicen var riktigt bra. Vi delade på bruchetta till förrätt och båda två tog ravioli till huvudrätt. Jacob testade en spännande lokal öl som han tyckte var väldigt god.

IMG_2573IMG_2583IMG_2597IMG_2598IMG_2602IMG_2617IMG_2621IMG_2624IMG_2629IMG_2637IMG_2643IMG_2645IMG_2652

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s