16 augusti – Death Valley

Vi klarade oss igenom Death Valley! Det var ungefär 32 grader varmt ute när vi vaknade och varmare skulle det bli. Efter frukosten åkte vi och tankade upp bilen och bunkrade upp med en dunk kylarvätska ifall vi skulle få problem på vägarna på grund av värmen.

Vi åkte inom ett bageri där vi köpte bröd, väldigt mysigt litet bageri. Vi har tidigare köpt på oss mycket vatten så idag hade vi med oss ca 20 liter vatten. När vi var klara gick färden mot Death valley och vi kom till Furnace Creek visitor center vid lunchtid. Här visade termometern 122°F vilket är ungefär 50°C. Den varmaste temperaturen vi har uppnått idag är 51°C.

Death valley är den plats på jorden där man mätt upp den högsta temperaturen. Då det även var riktigt varmt idag gjorde vi inte så många stopp på vägen genom parken. Vi stannade vid Badwater basin som ligger 86 m under havsnivå. Efter det stoppet så gjorde vi något stopp till men sedan kollade vi från bilen för att undvika värmen. När man gick ut i från ACn var det så varmt att man rös över hela kroppen.

Bilen klarade sig igenom hettan men när det var som varmast så var det lite kämpigt för ACn och det blev varmt i bilen ändå. Vi valde att köra en väg som enligt hemsidan var ”most scenic route” men vi tyckte inte att det var så speciellt. Det finns säkert bättre vägar att köra för att få se mer.

Vi åt middag på en vegansk restaurang som var röstad en av de bästa i USA men enligt oss så var kvaliteten en bit ifrån andra restauranger som vi har provat. Vi delade på en tallrik med dumplings. Sedan åt jag spaghetti med k*ttbullar i tomatsås. Jacob åt en tempura avokado taco.

Vi avslutade kvällen med att gå på bio och såg filmen ”How to race in the rain”. Den handlade om en racerförare och hans hund, ur hundens perspektiv. Den var verkligen superbra och supersorglig. Grät igenom hela filmen nästan.

IMG_2657IMG_2673IMG_2675IMG_2674IMG_2683IMG_2690IMG_2692IMG_2694IMG_2696IMG_2703IMG_2707IMG_2713IMG_2716IMG_2718IMG_2728IMG_2729IMG_2731IMG_2737IMG_2752IMG_2753

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s