18 augusti – Zion national park

Det har varit en svettig dag idag. Vi vaknade vid kl 9 och redan då visade temperaturen på 33 grader celsius. Så vi åt snabbt frukost på hotellet innan vi åkte vidare. Färden gick nordöst till Zion national park.

Zion liknar inte någon av de andra nationalparker vi har besökt. I stor del av parken får man inte köra bil och man behöver därför vandra de olika lederna som finns genom parken. Det finns en shuttlebus som man kan åka i parken för att komma till starten av de olika vandringslederna. Till följd av detta var det väldigt svårt att hitta parkering och vi fick köra runt i ca 30 minuter innan vi hittade en plats.

Precis som andra nationalparker är Zion känd för sin fina natur, även om den till viss del har mer att erbjuda än de vi besökt tidigare. Det är mer växtlighet än de andra parkerna och många växter man inte sett tidigare. När man går en del av vandringslederna går man även samma stigar som den tidigare urbefolkningen och pionjärer gått många år tidigare.

Det fanns olika svårighetsgrader på de olika lederna och det var tydligt beskriver hur lång tid det beräknades ta att gå respektive rutt. Vi gick två olika, en som hette Lower emerald pool som tog oss upp för flera backar fram till en ”pool” som var lite uttorkad. Ovanför oss rann ett vattenfall som skvätte svalkande när man gick förbi. Leden gick bakom vattenfallet så det var lite som en halv grotta med utsikt över massa grönska och vattnet som rann.

Den andra vandringsleden vi gick hette Weeping rock och var lite kortare men ännu brantare uppförsbacke. Weeping rock är som en skålformad vägg där vatten pressas ut ur stenen vilket gör att stenen ser ut att gråta. Det bildar även ett droppande vattenfall som blir som ett drapperi när man står i ”skålen”.

Vi tog sedan shuttlebussen tillbaka till visitor center och bilen för att köra vidare. Vi köpte med oss smoothie och vattenmelon för att släcka törsten ytterligare. Det var riktigt varmt att gå vandringslederna idag och ändå såg vi en kvinna med långbyxor, långarmad tröja och en jacka knuten runt höften.

Vi körde sedan en jättefin väg som heter Zion park scenic byway. Vi fick många fina vyer på vägen. Höga röda klippor, lite vilda djur och mycket grönska. På vissa platser växte det stora träd på klipporna.

Nu har vi checkat in på kvällens boende och precis ätit en god middag. Idag måste vi sova tidigt för att ha all energi till morgondagens aktivitet.

IMG_2853IMG_2857IMG_2868IMG_2915IMG_2923IMG_2932IMG_2943IMG_2950IMG_2956IMG_2958IMG_2968IMG_2971IMG_2976IMG_2988IMG_2998IMG_2981IMG_2960

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s