25 augusti – Disneyland park

Äntligen kom dagen då vi skulle besöka Disneyland. För vad är väl ett bättre avslut på ett bröllop med Disneytema än ett besök på Disneyland.

Disneyland i Kalifornien består av två olika parker. Vi var idag på den som heter Disneyland park. Det var exakt så som vi tänkte att det skulle vara, ett slott, alla olika Disneysagor, ett spökhus, flera åkattraktioner och disneykaraktärer som går runt i parken.

Jag har varit på Disneyland i Frankrike två gånger tidigare när jag var liten och det är några av mina skarpaste barndomsminnen. Därför kändes det extra kul att besöka Disneyland här också. Jacob har också varit på Disneyland i Frankrike tidigare.

Vissa saker kände jag faktiskt igen från de besöken, så som Haunted mansion som spökhuset heter. Även slottet var sig likt. Jacob kände inte igen något.

Jag har gamla bilder på mig som liten tillsammans med olika Disneykaraktärer som togs i Frankrike. Därför var jag tvungen att ställa mig i kön med alla småbarn för att få ta en bild med Aurora från Törnrosa. Men det var den enda prinsessan vi hittade. Vi såg dock även Dearth vader med två stormtroopers. På kvällen var det en ljusparad där flera karaktärer var med, bland annat Alice i underlandet och Musse Pigg med vänner.

Det var varmt och mycket folk nästan hela dagen så mycket av tiden har gått åt till att stå i kö. Men vi hann ändå åka de flesta attraktioner vi ville. Det var svårt att veta vilken typ av attraktion man ställde sig i kö till, vilken läskighetsgrad. Men oavsett var alla roliga och de flesta var inomhus med olika simuleringar som förstärkte åkturen. Det bidrog även till att det upplevdes mer som att man var med i filmerna. Därför var dem med Star warstema några av dem roligaste då det var som att man åkte med ett skepp i rymden och bekämpade ett krig.

Vi stötte på flera orkestrar under dagen som förhöjde stämningen. De spelade bland annat två av låtarna som vi hade under vigseln på vårt bröllop. När vi var på väg till bilen körde de en elektrisk ljusparad på gatan som var väldigt häftig.

IMG_3489IMG_3491IMG_3499IMG_3507IMG_3512IMG_3520IMG_3526IMG_3533IMG_3537IMG_3541IMG_3542IMG_3543IMG_3546IMG_3549IMG_3551IMG_3573IMG_3579IMG_3584IMG_3599IMG_3601IMG_3606IMG_3609IMG_3626IMG_3638IMG_3644IMG_3646IMG_3656IMG_3657IMG_3673IMG_3676IMG_3678IMG_3686

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s