26 augusti – Disney adventure park

Som vi skrev igår består Disneyland i Kalifornien av två olika parker så idag var det dags för den andra som heter Disney California adventure park. Det var egentligen inte så stor skillnad på parkerna. Men den skillnaden vi kunde se var att i adventure park var det mer inriktat på filmer från Disney pixar och filmer med superhjältar, så som The Incredibles och Bilar. Antalet attraktioner var fler på Disneypark som vi var på igår. Men idag var det fler lite läskigare attraktioner, exempelvis en berg- och dalbana.

Något vi har lagt märke till är att man får ta med sig sin ryggsäck med på alla attraktioner. Vilket man aldrig skulle få på exempelvis Liseberg på grund av risken att något ramlar och någon får det på sig. Här är det inget alternativ att man inte skulle ta med sig sina saker ombord.

Vi åkte bland annat en berg- och dalbana där man åkte i hög hastighet och upp och ner i en loop vid ett tillfälle. Även då skulle man ta med sig väskan, kändes inte så säkert med tanke på att den lätt kan ramla ut. Det var för övrigt första gången jag åkte något som går upp och ner. De hade även en attraktion som var väldigt lik Kållorado på Liseberg, fast med mer fart, gupp och några mindre stup. Den var mycket rolig och kändes nästan som river rafting.

När man går in i Disneyland måste man först gå igenom en säkerhetskontroll. Idag var det en hund med i säkerhetskontrollen. Hunden hade en väst på sig som det stod Disney security på, då tänkte vi på Elsa som säkert hade velat jobba där. Hon älskar ju att vakta huset hemma. De sålde även flera olika små dräkter till hundar, exempelvis en Musse Pigg klänning. Men sånt slipper våra tjejer där hemma.

Det var inte så mycket köer idag som det var igår. Men vi fick ändå stå en del i kö, men eftersom att det inte var lika stekande varmt idag kändes det inte lika jobbigt. Parken vi var på idag kändes lite mindre än den igår så vi kände oss klara för att åka vid kl 19.

Vi åkte då till Target för några sista inköp innan hemresa imorgon. Sedan åt vi middag på en mycket god vegetarisk restaurang som hette ”The butscher´s daughter”. Jag åt en hamburgare och Jacob en pasta carbonara.

Sedan åkte vi ”hem” för att packa inför morgondagen då det är dags att flyga hem till Sverige igen. Det känns både skönt och tråkigt att resan är över. Det ska bli så roligt att träffa Sally och Elsa igen, men även tråkigt att ledigheten börjar gå mot sitt slut och att man inte längre kommer kunna göra det man känner för varje dag.

Det var inte lätt att få väskorna att gå ihop. Ännu svårare att fördela vikten mellan väskorna jämt. Vi fick offra några saker för att inte ha övervikt. I slutet fick vi även väga strumpor för att få jämn vikt mellan alla väskor. Totalt fick vi vaska ca fyra kilo. Men det är inga saker vi kommer sakna utan mer sådant som vi ändå redan tänkt att vi kan lämna om det skulle behövas.

IMG_3697IMG_3705IMG_3708IMG_3714IMG_3716IMG_3721IMG_3722IMG_3728IMG_3730IMG_3731IMG_3740IMG_3751IMG_3754IMG_3756IMG_3764IMG_3768IMG_3775IMG_3783IMG_3786IMG_3788IMG_3790IMG_3807

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s