Kontakt

Har du frågor? Fanmail? Eller bara vill dela en tanke?

Kontakta mig på saarah@live.se!

IMG_1848

2 kommentarer

 1. Ida · april 13, 2016

  Hej!
  Ursäkta .. här kommer jag med massa frågor, men svara om du har tid!

  Jag hittade din blogg och tyckte det var jätte kul att läsa om dig och din hund Sally!

  Jag är själv en 22 årig tjej & jag funderar på att skaffa en finsk lapphund.
  Jag skulle vilja veta ännu mer om hur du har det med din hund.

  Lyckades du med ensamträningen så Sally kan vara själv hemma några timmar?

  Skäller hon mycket ( så att det stör) ?

  Känner du någon gång att du ångrar att du skaffade hund? Jag funderar ju lite på ifall jag är för ung. ( bor ensam dessutom)

  Har du testat att lämna på hunddagis? Hur gick det isånafall?

  Klarar Sally av att hoppa in & ut ur bilen själv? Min plan är att kunna ha hunden i baksätet ( med hundbilbälte) tror du att rasen är lagom stor för det?

  Du kanske kan komma på något mer jag bör fundera på innan jag bestämmer mig för att köpa valp (med tanke på att jag är ung tjej som bor ensam) ?

  Med vänlig hälsning Ida

  Gilla

  • Jag & Sally · april 19, 2016

   Hej, ursäkta att svaret dröjde! Vad kul att du hittade till min blogg och att du tycker om den.

   Ensamhetsträningen var inga problem med Sally, hon klarar uppåt 8 timmar i dagsläget.

   Hon skäller rätt lite för att vara en finsk lapphund skulle jag säga. Hon skäller när hon leker eller ibland när hon ser något annat djur, oftast hund. Inget som stör men jag har noll tolerans mot skällande hundar så jag accepterar inte det ändå.

   Jag har aldrig ångrat att jag skaffade hund och det kommer inte du heller göra även om du kommer fram till att du inte har tid sen när du väl har en hund. Detta kanske inte är det du vill höra, men jag skulle aldrig skaffa en hund om jag var 22 år och själv. Nu har jag en sambo som gör att vi kan dela på ansvaret. Att få en valp rumsren är riktigt jobbigt och jag själv underskattade hur jobbigt det var.
   Dessutom vet man inte hur livet kommer att se ut i framtiden när man är 22 år. Så det kan hända vad som helst i ditt liv som gör att du inte kommer kunna ha en hund. Det är den tid i livet som allt förändras som mest. Men det vet du nog bäst själv om du kommer att kunna ha en hund i 15 år.

   Det som gjorde att jag skaffade en hund även om jag var 22 år var just att jag har en sambo som kan hjälpa till, som dessutom har fast anställning ifall att något skulle hända med Sally som innebär en stor kostnad. Dessutom var jag i den tidpunkten på min utbildning som innebar att jag skulle vara hemma och plugga mest hela tiden och på så sätt hade tid med att träna en valp rumsren och ensamhetsträna. Att jag har en utbildning innebär även att jag snart har en fast anställning som gör att jag har en mer tydlig bild av hur mitt liv kommer se ut i framtiden.
   Men hade jag varit ensam i en lägenhet, jobbat timmar eller med en anställning jag visste att jag inte ville ha hela livet så hade jag inte skaffat hund.

   Vi har funderat på hunddagis och varit och hälsat på två stycken. Men jag trivs inte med att hon ska sitta i en bur om dagarna.

   Bilen kan hon hoppa in och ut ur utan problem. Ingen ras är för stor för att sitta i baksätet men jag personligen tycker det känns tryggare att ha en bur i bagaget än säkerhetsbälte.

   Efter vad du har skrivit här tycker jag du ska vänta tills du inte är ensam, alternativt har hittat en trygg anställning som du kan tänka dig att leva med i 15 år. Man kan inte vara arbetslös när man har en hund som kostar varje månad och kan bli sjuk när som helst. När jag skaffade Sally hade jag frågat alla anhöriga om de kunde tänka sig att hjälpa till att passa henne när det behövdes, alla lovade dyrt och heligt att det bara är att säga till så kommer dom, men det är ingen som har kunnat hjälpa till när det väl gäller, så räkna inte med andra människor.

   Sen frågar du mycket om hur Sally är och fungerar, men det säger egentligen dig ingenting. Alla hundar är individer och är jätteolika. Sally och hennes bror från samma kull är som natt och dag, det Sally gör gör inte han och tvärtom. Så du köper en individ, inte en ras med specifika egenskaper. Sen vet man självklart lite mer om vad man får för hund när man köper en renrasig men det går ändå inte att jämföra sin hund med andra. Det är som att säga att alla svenskar kan köra bil, eller alla danskar tycker om pölse 🙂

   Hoppas inte du tycker att jag är för negativ, vill bara inte att du eller hunden ska hamna i en situation där ni måste skiljas åt pga praktiska omständigheter 🙂

   Lycka till!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s